ПЕРЕТИН МОВНИХ ТА КУЛЬТУРНИХ СВІТІВ: ДВОМОВНІСТЬ У РОМАНАХ АБДЕЛЬКАБІРА ХАТІБІ (аналіз романів Amour bilingue і La mémoire tatouée) - Набієва, Азіза (ПРОБЛЕМИ СЕМАНТИКИ, ПРАГМАТИКИ ТА КОГНІТИВНОЇ ЛІНГВІСТИКИ, 2024)
Тема двомовності та культурного перетину в літературі є надзвичайно актуальною в умовах сучасного глобалізованого світу, де процеси інтеграції та взаємодії між різними культурами й мовами стають невід'ємною частиною повсякденного життя. Особливо ці процеси проявляються у творчості письменників, які походять з країн, що мають колоніальне минуле. Вивчення їхніх творів дає можливість глибше зрозуміти, як двомовність і змішування культур впливають на літературне самовираження, формування ідентичності та особистісний розвиток індивіда.______________Література:• Чмиленко,Ф. О. (2014). Посібник до вивчення дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень». ДНУ.• Стадніченко,О. О. (2009). Основи наукових досліджень та інформаційна культура студентів: навч. посібник. Запорізький національний університет.• Хатібі,А. (1983). Amour bilingue. Denoël.• Хатібі,А. (1971). La mémoire tatouée. Denoël.• Медвідь,В. (2020). Методологія та організація наукових досліджень (у структурно-логічних схемах і таблицях): навч. посібник. СНАУ.• Каламбет,С. В. (2015). Методолія наукових досліджень: навч. посібник. Вид-во «Маковецький».
Keywords: двомовність, постколоніальний стан, внутрішня форма мови, світогляд, глобалізація