КОНЦЕПТ, ТИПИ ТА НАСЛІДКИ МОВНИХ КОНТАКТІВ: НОВІ ПІДХОДИ - Корбозерова, Ніна; Обручникова, Олена (ПРОБЛЕМИ СЕМАНТИКИ, ПРАГМАТИКИ ТА КОГНІТИВНОЇ ЛІНГВІСТИКИ, 2024)
У статті досліджується комплекс проблем, пов’язаних із визначенням поняття мовних контактів, які являють собою складне соціолінгвістичне, лінгвокогнітивне та етнічно-культурне явище. Мовні контакти як прояв співіснування двох або більше мов в одному географічному просторі, супроводжуються такими специфічними процесами, як інтерференція, перемикання (зміна) мовних кодів і запозичення._____________Literatura:• Familia indoeuropea, http://www.proel.org/index.php?pagina=mundo/indoeuro• https://lenguayliteraturasuperior.wordpress.com/2010/01/20/las-lenguas-del-mundo-y-de-europa/• Verba,  Curso de lexicología comparada (español-ucraniano). Vinnytsia: Nova Knyha, 2021. 232 p.• https://es.wikipedia.org/wiki/Lenguas_romances• https://www.inesem.es/revistadigital/idiomas/lenguas-indoeuropeas/
Keywords: мовні контакти, мовна інтерференція, зміна мовних кодів, типи запозичень, домінуюча мова, індіанські мови, мовна варіативність.