РОЛЬ ІНТЕРНЕТ-МЕМА ЯК ФРАГМЕНТА СУЧАСНОЇ КУЛЬТУРИ ПРИ ВИВЧЕННІ НІМЕЦЬКОЇ МОВИ - Наконечна, Любов (ПРОБЛЕМИ СЕМАНТИКИ, ПРАГМАТИКИ ТА КОГНІТИВНОЇ ЛІНГВІСТИКИ, 2023)
Статтю присвячено ролі інтернет-мемів у вивченні німецької мови, особливостям їх функціонування та способів їх використання як фрагментів сучасної культури, що застосовуються в якості ефективного інструменту та мотивації у навчанні. Особливу увагу приділено відомим мемам німецькомовного інтернет-простору та використанню їх у різних контекстах. Проаналізовано вплив мемів на розвиток лексики та граматики німецької мови, а також на розуміння культурних аспектів мови.Особистий внесок: дослідження ролі інтернет-мемів у вивченні мов може бути корисним для студентів та викладачів, які прагнуть розширити свій кругозір та розуміння сучасних мовних практик._____________References:Schmidt, J. «Memes in Germany: Politicized Humor in a Digital Age.» Journal of Folklore Research53 (3) (2016): 313-329.Kavemann, B. «Merkel-Raute» im Netz – zur Visualisierung von Macht.» In B. Kavemann, F. Stuppert, & J. Peil (Eds.). Visuelle Politik: Theoretische und methodische Innovationen in der Politikwissenschaft (2019): 131-155.Infratest dimap. Digitale Kommunikation 2019: Nutzungsverhalten und Trends [Digital Communication 2019: Usage and Trends], https://www.infratest-dimap.de/fileadmin/offset-Dimap-Studien/Digitale_Kommunikation_2019.pdf].The Local Germany. The German phrases you need to know when living in Germany (2018), https://www.thelocal.de/20180829/the-german-phrases-you-need-to-know-when-living-in-germany/The World of German Memes, FluentU.comUsing Internet Memes in the ESL Classroom, BusyTeacher.orgUnderstanding German Idioms Using Memes, GermanPod101.com
Keywords: інтернет-мем, вивчення німецької мови, культура, лексика, граматика