БАГАТОПЛАНОВІСТЬ МЕТОДУ МІЖМОВНОГО ПОРІВНЯЛЬНОГО АНАЛІЗУ СПОРІДНЕНИХ / НЕ СПОРІДНЕНИХ МОВ - Корбозерова, Ніна (ПРОБЛЕМИ СЕМАНТИКИ, ПРАГМАТИКИ ТА КОГНІТИВНОЇ ЛІНГВІСТИКИ, 2023)
У статті розглянуто сучасні методи, які застосовуються при порівнянні мов. Встановлено, що дисципліни, які займаються порівнянням двох або більше мов, відносяться до мультилінгвальних і базуються на принципах поліпарадигмального міжмовного зіставлення.__________Live Journal, https://p-tashka.livejournal.comKorunets, I.  Contrastive Typology of the English and Ukrainian Languages (Vinnitsya, 2004).Ковтун, О. В. Контрастивна граматика оцінки: Проблеми тлумачення ключових термінів, https://www.philol.vernadskyjournals.in.ua › part_2Кочерган, М. П. Загальне мовознавство (2006), https://irbis-nbuv.gov.uaМетоди лінгвістичних досліджень: навчальний посібник, упорядник Н. А. Цимбал (Умань: Візаві, 2019), 106, https://dspace.udpu.edu.ua› bitstream›Селіванова, О. Засади сучасної лінгвометодології. Наукові конференції, http://oldconf.neasmo.org.ua Селіванова, О. О. Сучасна лінгвістика : напрями та проблеми: підручник (Полтава: Довкілля-К, 2008), 712.Федоренко, О. І., Сухорольська, С. М., Руда, О. В. Основи лінгвістичних досліджень: підручник (Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2009), 296.
Keywords: міжмовне зіставлення, порівняльно-історичний метод, типологічне мовознавство, контрастивна лінгвістика