ЯВИЩЕ ЛУНФАРДО ЯК СОЦІОЛЕКТ ІСПАНСЬКОЇ МОВИ В БУЕНОС-АЙРЕСІ, АРГЕНТИНА - Ріпенко , Дарія (ПРОБЛЕМИ СЕМАНТИКИ, ПРАГМАТИКИ ТА КОГНІТИВНОЇ ЛІНГВІСТИКИ, 2022)
У статті проаналізовано сучасні газетні звіти, а також кримінологічні та соціологічні дослідження, засновані на житті злочинного світу в Буенос-Айресі, Аргентина з 1870-х до початку 1900-х років, щоб оцінити зв’язок лунфардо з мовою злочинного світу, а також з недосконалою іспанською мовою італійських іммігрантів та їх вплив на розвиток аргентинської іспанської мови.__________Література:• Álvarez, J. Memorias de un vigilante (Buenos Aires: Vaccaro, 1897). • Baily, S. (Ed.), Ramella, F. (Ed.). One family, two worlds (New Brunswick: Rutgers University Press, 1988).• Castro, D. S. «The Image of the Creole Criminal in Argentine Popular Culture: 18801930.» Studies in Latin American Popular Culture, 25, 95117 (2006).     • Conde, O. Lunfardo, un estudio sobre el habla popular de los argentinos (Buenos Aires: Aguilar, 2011).      • Drago, L. M. Los hombres de presa (Buenos Aires: Félix Lajouane Editor.  1888).• Fontanella de Weinberg, M. B. El español bonaerense: cuatro siglos de evolución lingüística (15801980) (Buenos Aires: Hachette, 1987).  • Germani, G. Estructura social de la Argentina. Análisis estadístico (Buenos Aires: Editorial Raigal, 1955).• Golluscio de Montoya, E. «Grotesco rioplatense y convención cocolichesca (Stefano, de Armando Discépolo).» Letterature d'America 2 (1981), 135153.• Italiano, M. The linguistic experience of Italians in Buenos Aires, 1890194: language shift as seen through social spaces (tesis doctoral) (Temple University, 2013).• Lugones, B. Los beduinos policiales (La Nación Marzo 18, 1879). • Páez, J. El conventillo (Buenos Aires: Centro Editor de América Latina, 1970).   • Scobie, J. R. Buenos Aires: Plaza to Suburb, 1870-1910 (New York: Oxford University Press, 1974).• Task, R. L. Language and linguistics: The Key Concepts (New York: Routledge, 2007).  • Torre, L. de la. (2008). Buenos Aires: del conventillo a la villa miseria (18691989) (Buenos Aires: Editorial de la Universidad Católica Argentina, 2008).
Keywords: соціалект, лунфардо, аргентинська іспанська, мовні контакти