ВИТОКИ СУЧАСНИХ ІТАЛІЙСЬКИХ ТОПОНІМІВ - Лахтіонова , Катерина (ПРОБЛЕМИ СЕМАНТИКИ, ПРАГМАТИКИ ТА КОГНІТИВНОЇ ЛІНГВІСТИКИ, 2022)
Стаття присвячена походженню італійських топонімів, впливу різних цивілізацій на їх виникнення, а також явищу мовної інтерференції у закріпленні назв італійських топонімів.___________Література:• Falco de R. Del parlar napoletano. Colonnese editore (Napoli, 2000), 111.• Fierro, Grammatica della lingua napoletana (Milano,Rusconi libri, 1995), 278.• Granzotto, P. Perche parliamo Italiano (Firenze, Le Lettere, 1998), 151.• Pellegrini, G. B. Toponomastica italiana (Milano, HOEPLI Editore Ulrico Hoepli, 1994), 559.• Zolli, P. Come nascono le parole italiane (Milano, Rizzoli, 1989), 226.
Keywords: топоніми, виникнення, мовна інтерференція, назви, діалекти