УМБЕРТО ЕКО ТА ІТАЛІЙСЬКІ МАС-МЕДІА (ЛІНГВІСТИЧНИЙ АСПЕКТ) - Оксак , Гліб (ПРОБЛЕМИ СЕМАНТИКИ, ПРАГМАТИКИ ТА КОГНІТИВНОЇ ЛІНГВІСТИКИ, 2022)
Стаття присвячена лінгвістичному дослідженню стилістичних помилок та погрішностей у найвідоміших засобах італійської преси, де має місце викривлення інформації та непрофесійна діяльність журналістів.__________Література:• Вакуров, В. Н., Кохтев,Н. Н., Солганик, Г. Я. Стилистика газетних жанров (Москва «Высшая школа» 1978), 183.• Лахтіонова, К. М. «Перекладацькі помилки у перекладах художніх творів або пастка для перекладача.» Проблеми семантики, прагматики та когнітивної лінгвістики 33 (2018): 210-217.• Пономарів, О. Д. Культура слова: мовно-стилістичні поради (Київ, Либідь, 2011), 272.• Публіцистика. Масова комунікація. Медіа-енциклопедія (Київ, Академія української преси, центр Вільної преси, 2007), 780.• Эко Умберто. Пять эссе на темы этики (Санкт-Петербург, Symposium, 2002), 192.• Corriere della Sera (01.1995).• Eco Umberto. Cinque scritti morali (Milano. Bompiani 1997), 128.• La Repubblica (12.1994).
Keywords: екстралінгвістична інформація, мовні «каламбури», перекривлення змісту, повідомлення, фахова некоректність