ПРИНЦИПИ ЗІСТАВНОЇ ГРАМАТИКИ: ГРАМАТИЧНІ КАТЕГОРІЇ ДІЄСЛОВА В ІСПАНСЬКІЙ ТА УКРАЇНСЬКІЙ МОВАХ (ВИД) - Корбозерова, Ніна (ПРОБЛЕМИ СЕМАНТИКИ, ПРАГМАТИКИ ТА КОГНІТИВНОЇ ЛІНГВІСТИКИ, 2022)
У статті проаналізовано у зіставному плані граматичну категорію вида в іспанській та українській мовах. Наголошено, що видові пари дієслова за принципом завершеної або незавершеної дії в українській мові відповідають двом часовим формам за принципом завершеної або незавершеної дії в іспанській мові. Видові пари дієслова в іспанській мові грунтуються на принципі процесуальності або миттєвості.__________Література:• Вид дієслова. Українська мова: від фонетики до морфології, https://ukr.ed-era.com>vidi_• Aspecto grammatical, https://es.wikipedia.org>wiki
Keywords: Зіставна граматика, граматичний вид, іспанська мова, українська мова