ФУНКЦІОНАЛЬНО-ПРАГМАТИЧНИЙ АСПЕКТ ЛЕКСИКО-СЕМАНТИЧНИХ ЗАСОБІВ РЕПРЕЗЕНТАЦІЇ ІСПАНСЬКИХ МОДНИХ БРЕНДІВ - Асаєвич, Ірина (ПРОБЛЕМИ СЕМАНТИКИ, ПРАГМАТИКИ ТА КОГНІТИВНОЇ ЛІНГВІСТИКИ, 2025)
У статті досліджено функції лексико-семантичних засобів у репрезентації іспанських модних брендів у публіцистичному дискурсі Іспанії. Аналізуються функції термінології в лінгвістичному контексті з позитивною коннотацією, а також вплив стилістичних засобів на формування іміджу брендів і залучення цільової аудиторії. За допомогою функціонально-прагматичного аналізу у дослідженні проаналізовано особливості функціонування лексико-семнатичних полів, метафор та епітетів, які модифікують сприйняття бренду масової аудиторією. Прагматичними функціями таких мовних одиниць є створення асоціацій брендів із розкішшю, стилем, сучасністю та доступністю. Встановлено, що використання елементів популярної культури, зокрема згадок про відомих особистостей та посилань на масову культуру сприяє ідентифікації брендів із трендовістю. ______________ Література: • Кравець,Л. В. (n.d.). Публіцистичний стиль. Енциклопедія Сучасної України. URL: https://esu.com.ua/article-882781 • Левицька,І. М. (2014). Маніпуляція у міжособистісній взаємодії: поняття та зміст. Вісник Національного університету оборони України, (6)43, 312–316. • Попова,Н. М. (2014). Структура та функції когнітивних метафор у мовній картині світу Іспанії. Випуск 47. Частина 2, 189–195. • Селіванова,О. О. (2008). Сучасна лінгвістика: напрями та проблеми: Підручник. Полтава: Довкілля-К. • Holowtschak, & Kuschnirtschuk, O. (2022). Funktional-stilistische Besonderheiten der deutschen texte der Publizistik (der Modus des Verbs). Сучасні дослідження з іноземної філології, 21-22(3-4), 17–26. • Libretexts Español. (n.d.). 2: Funciones y Teorías de la Comunicación de Masas. URL: https://espanol.libretexts.org/Ciencias_Sociales/Ciencias_Sociales/Estudios_de_Comunicacion/Introducción_a_la_Comunicación/La_comunicación_en_el_mundo_real_-_Una_introducción_a_los_estudios_de_comunicación/15:_Medios,_Tecnología_y_Comunicación/15.02:_Funciones_y_Teorías_de_la_Comunicación_de_Masas Джерела ілюстративного матеріалу: • España, V. (n.d.). Bimba y Lola: todo sobre la firma, la historia del talento familiar al éxito global. Vogue España. Retrieved from https://www.vogue.es/articulos/bimba-y-lola-historia-marca-familiar-exito-global • España, V. (n.d.). Pull & Bear: todo sobre la marca de moda accesible del grupo Inditex con espíritu juvenil. Vogue España. Retrieved from https://www.vogue.es/articulos/pull-and-bear-todo-sobre-la-marca-del-grupo-inditex • I. P. (n.d.). Massimo Dutti coquetea con el lujo y renueva su retail. Modaes | Noticias del negocio de la moda. Retrieved from https://www.modaes.com/empresa/massimo-dutti-coquetea-con-el-lujo-y-renueva-su-retail-con-mas-experiencia • Gamo, A. (n.d.). Hablemos de las primeras tendencias del verano que han llegado a Stradivarius. Glamour España. Retrieved from https://www.glamour.es/articulos/tendencias-verano-stradivarius • Phillips, N. (n.d.). El jersey de la colección de Rosalía para Pull&Bear demuestra que también con frío se puede ir perfecta. Vogue España. Retrieved from https://www.vogue.es/moda/tendencias/articulos/como-combinar-jersey-cuello-vuelto-pull-and-bear-coleccion-rosalia/37593 • Riaño, P. (n.d.). Zara: la estrella de Inditex, al menor ritmo desde 2018. Modaes | Noticias del negocio de la moda. Retrieved from https://www.modaes.com/empresa/hablemos-de-zara-la-estrella-de-inditex-al-menor-ritmo-desde-2018