ОСОБЛИВОСТІ ПОДОЛАННЯ КУЛЬТУРНОГО ШОКУ У СТУДЕНТІВ-ІНОЗЕМЦІВ - Наконечна, Любов (ПРОБЛЕМИ СЕМАНТИКИ, ПРАГМАТИКИ ТА КОГНІТИВНОЇ ЛІНГВІСТИКИ, 2023)
У статті розглядається проблема культурного шоку серед студентів-іноземців, які навчаються у вищих навчальних закладах в інших країнах, досліджуються основні чинники, що спричиняють культурний шок, аналізуються особливості адаптації студентів-іноземців до нових культурних та мовних середовищ, розглядаються ефективні стратегії адаптації, міжкультурна комунікація та особливості психологічної підготовки для студентів-іноземців в контексті українсько та німецькомовних середовищ, надаються рекомендації щодо його подолання. ________________ References: • Oberg, K. «Cultural Shock: Adjustment to new cultural environments.» Practical Anthropology 7 (1960): 177- 182. • Lysgaard, S. «Adjustment in foreign society: Norwegian Fulbright Visiting the United States.» International Social Sciences Bulletin7 (1) (1955). • Argil, M. Social encounters (London, 1976).