ГЕНДЕРНІ МАРКЕРИ ЯК СТИЛЬОВА ДОМІНАНТА АМЕЛІ НОТОМБ (на прикладі роману “Метафізика труб”) - Миронова, Наталія (ПРОБЛЕМИ СЕМАНТИКИ, ПРАГМАТИКИ ТА КОГНІТИВНОЇ ЛІНГВІСТИКИ, 2023)
Стаття присвячена дослідженню стилю Амелі Нотомб, а саме, аналізу гендерних маркерів на матеріалі роману бельгійської франкомовної авторки. ___________ Література Андрійченко Ю. В. Мовні особливості вираження ґендерномаркованих лексичних одиниць в текстах художніх творів латиноамериканських авторів / Юлія Валеріївна Андрійченко // Проблеми семантики слова, речення та тексту. – 2012. – Вип. 29. – С. 3–7. Бессонова О. Л. Гендерний аспект оцінного тезауруса: експериментальне дослідження / О. Л. Бессонова // Вісник Житомирськ. держ. ун-ту імені І. Франка. – 2004. – Вип. 17. – С. 76–78. ГорошкоЕ. И. Особенности мужского и женского стиля письма / Елена Ивановна Горошко // Гендерный фактор в языке и коммуникации. – 1999. – Вип. 446. – С. 44–60. Кирилина А. В. Лингвистические гендерные исследования / А. В. Кирилина, М. В. Томская // Отечественные записки. – 2005. – № 2. – С. 89–101. МартинюкА. П. Pегулятивна функція ґендерно маркованих одиниць мови : Автореф. дис. доктора філол. наук / Алла Петрівна Мартинюк. – К., 2006. – 40 с. 6. Nothomb A. Métaphysique des tubes/ Amélie Nothomb. – Le Livre de Poche. – P. : Editions Albin Michel S.A., 2000. – 162 р.