ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ ІМПЛІЦИТНИХ ФОРМ ДІЄСЛОВА В СКЛАДНОПІДРЯДНИХ РЕЧЕННЯХ ТА ЇХ ВІДТВОРЕННЯ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ - Ломадурова, Ольга (ПРОБЛЕМИ СЕМАНТИКИ, ПРАГМАТИКИ ТА КОГНІТИВНОЇ ЛІНГВІСТИКИ, 2023)
Стаття присвячена безособовим формам дієслова, особливостям їх функціонування в складнопідрядних реченнях та проблематиці відтворення в українській мові. __________ Література Василъева-Шведе О.К., Степанов Г. В. Теоретическая грамматика испанского языка. Морфология и синтаксис частей речи. – М. : Высш. школа, 1990. – 301 с. ВиноградовВ. С. Введение в переводоведение (общие и лексические вопросы). – М. : Издательство Института общего среднего образования РАО, 2001. – 224 с. Гак В.Г. Формирование романских литературных языков. – М. : Наука, 1984. – 211 с. Фокін С.Б. Трансформації граматичної категорії стану при перекладі (на матеріалі іспанської та української мов). Автореф. дис. канд. філол. наук. – К., 2004. – 18 с. Чкония Н.Д. Русское причастие и способы его передачи на грузинский язык. – Тбилиси : Изд-во Тбилис. ун-та, 1976. – 166 с.