ПЕРЕКЛАДАЦЬКІ ПОМИЛКИ У ПЕРЕКЛАДАХ ХУДОЖНІХ ТВОРІВ АБО ПАСТКА ДЛЯ ПЕРЕКЛАДАЧА - Лахтіонова, К. (ПРОБЛЕМИ СЕМАНТИКИ, ПРАГМАТИКИ ТА КОГНІТИВНОЇ ЛІНГВІСТИКИ, 2023)
Статтю присвячено перекладацьким помилкам споріднених романських мов: італійської та іспанської. _____________ Література Де Санктис, Франческо. История итальянской литературы, Т.II. Москва, издательство «Прогресс», 1964. С. 476-482. Пономарьов О.Д. Культура слова: мовно-стилістичні поради. Київ, Либідь, 2011, 272 с. Салье Т. Е. Погрешности перевода как проводник языковой интерференции. Четвертые Федоровские чтения. Университетское переводоведение. Вып. Санкт-Петербург, 200З. С. 302-300. Томашевский Н.Б. Традиция и новизна. Москва, «Художественная литература», 1981, 285 с. Enciclopedi Zanichelli. Milano, a cura di Edigeo, 1997. Gonzalez Fernandez Ma Isabel. Anotaciones a una traducción de Il Giorno de Parini. niversidad de Santiago de compostela, 1977, pp. 159-171. Maestros italianos, Selección, introducción, estudio y notas de Antonio Prieto. Traducción de Marcelo Arroita-Jáuregui. Barcelona, 1962, pp.1277-1389. Verba. Armario Gallego de Filología. Vol.4. Universidad de Santiago de compostela, 1977, 369p.