ФІЛОСОФСЬКІ ЗАСАДИ СТВОРЕННЯ РОМАНУ УМБЕРТО ЕКО «ІМ’Я РОЗИ» - Оксак , Гліб (ПРОБЛЕМИ СЕМАНТИКИ, ПРАГМАТИКИ ТА КОГНІТИВНОЇ ЛІНГВІСТИКИ, 2022)
У статті розглядаються деякі аспекти лінгвістичної філософії, прихильником якої був Умберто Еко, а саме конвенціональний аспект словотворення та слововживання, аспекти ізотропії, проблема інтертекстуальності художнього твору, філософські засади написання славетного роману «Ім’я рози»; а також можливості створення авторських метафор та стилістичних тропів у створенні художнього тексту. __________ Література: • Пономарів, О. Д. Культура слова. Мовностилістичні поради (Київ: Либідь 2011), 272. • Наваренко, І. А. «Роль автора у творенні значення тексту (на матеріалі сучасних художніх іспаномовних текстів).» Проблеми семантіки слова, речення та тексту 38 (2017): 126–128. • Еко, У. «Заметки на полях «Имени розы».» (Symposium, 2002), 91. • Eco, U. Postille al nome della rosa (Milano, Bompiami, 1984).