МОВНI ОСОБЛИВОСТI КАНАРСЬКОГО ДIАЛЕКТУ В КОНТЕКСТI ІСПАНОМОВНОЇ ДЕРЖАВИ - Бугаєва , Катерина (ПРОБЛЕМИ СЕМАНТИКИ, ПРАГМАТИКИ ТА КОГНІТИВНОЇ ЛІНГВІСТИКИ, 2022)
У статті розглянуто основні мовні особливості канарського діалекту, історичні та соціокультурні чинники, що вплинули на його виникнення та подальший розвиток. Оскільки однією з головних труднощів у оволодінні іспанською мовою є різноманіття національних варіантів та діалектів іспанської мови, у цій статті йдеться про канарську мову як про окрему діалектну зону, з її особливостями функціонування та розглядається її співвідношення з нормою кастильського варіанта іспанської мови. __________ Література: • Даниленко, А.А. «Проблема языковой ситуации в Испании.» Исследования молодых ученых, http://dspace.nbuv.gov.ua/bitstream/handle/123456789/92786/30-Danylenko.pdf?sequence=1 • Moskalenko, A. S. El aporte portugues al vocabulario canario (2013), http://irbis-nbuv.gov.ua/cgi-bin/irbis_nbuv/cgiirbis_64.exe?C21COM=2&I21DBN=UJRN&P21DBN=UJRN&IMAGE_FILE_DOWNLOAD=1&Image_file_name=PDF/psptkl_2013_23_65.pdf • José Miguel Alzola. Breve historia de las Islas Canarias. (Gran Canaria, 1991): 16-21; 48-57, https://mdc.ulpgc.es/utils/getfile/collection/MDC/id/85618/filename/123062.pdf • Almeida Suárez. El concepto de ‘hablas de tránsito’ y el español canario (2013), https://core.ac.uk/download/pdf/38842119.pdf • Lorena, A. De-Matteis. Sobre el concepto de seguridad lingüística: propuesta de formulación para contextos institucionales específicos, 2-3.