СТИЛІСТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ СУЧАСНОГО ІСПАНСЬКОГО РЕКЛАМНОГО ДИСКУРСУ В ІНТЕРНЕТ-ПРОСТОРІ - Іванова, Ірина (ПРОБЛЕМИ СЕМАНТИКИ, ПРАГМАТИКИ ТА КОГНІТИВНОЇ ЛІНГВІСТИКИ, 2022)
Статтю присвячено дослідженню засобів виразності, що формують особливий рекламний стиль. Проаналізована специфіка стилістичних ознак, спрямованих на ефективний вплив на реципієнта. Досліджено роль стилістики в рекламному дискурсі. Визначено інтерес до рекламного дискурсу для лінгвістичної науки, що зумовлений загальним напрямком вивчення мови як інструменту впливу. __________ Література: • Газизова, Л.Г. «Современные тенденции в языке испанской рекламы.» Филологические науки. Научные итоги года: достижения, проекты, гипотезы 2 (2012), https://cyberleninka.ru/article/n/sovremennye-tendentsii-v-yazyke-ispanskoy-reklamy. • Ксензенко, О.А. Как создается рекламный текст: функционально- экспрессивные аспекты рекламного текста (Москва, 1999), • Cremades, S. «Modelos y componentes del discurso publicitario en español.» La incidencia del contexto en los discursos (2007): 119-150. • Garrido, «El eslogan del año 2000.» Questiones Publicitarias 8 (2000): 68-87. • Eguizábal, Teoría general de la Publicidad (Madrid: Ediciones Cátedra, 2017), 501. • Otero, «Un año en palabras, hashtags y frases.» La Voz (2018), https://www.lavoz.com.ar/numero-cero/2018-un-ano-en-palabras-hashtags-y-frases/. • Piller, «Advertising as a site of language contact.» Annual Review of Applied Linguistics 23 (2003): 170-183.