ВИТОКИ СУЧАСНИХ ІТАЛІЙСЬКИХ ТОПОНІМІВ - Лахтіонова , Катерина (ПРОБЛЕМИ СЕМАНТИКИ, ПРАГМАТИКИ ТА КОГНІТИВНОЇ ЛІНГВІСТИКИ, 2022)
Стаття присвячена походженню італійських топонімів, впливу різних цивілізацій на їх виникнення, а також явищу мовної інтерференції у закріпленні назв італійських топонімів. ___________ Література: • Falco de R. Del parlar napoletano. Colonnese editore (Napoli, 2000), 111. • Fierro, Grammatica della lingua napoletana (Milano,Rusconi libri, 1995), 278. • Granzotto, P. Perche parliamo Italiano (Firenze, Le Lettere, 1998), 151. • Pellegrini, G. B. Toponomastica italiana (Milano, HOEPLI Editore Ulrico Hoepli, 1994), 559. • Zolli, P. Come nascono le parole italiane (Milano, Rizzoli, 1989), 226.