КРЕОЛІЗОВАНИЙ ТЕКСТ В СУЧАСНОМУ КОМУНІКАТИВНОМУ ПРОСТОРІ: СУТНІСТЬ ПОНЯТТЯ ТА ПРАГМАТИКА ФУНКЦІОНУВАННЯ - Бовсунівська , Аліна (ПРОБЛЕМИ СЕМАНТИКИ, ПРАГМАТИКИ ТА КОГНІТИВНОЇ ЛІНГВІСТИКИ, 2022)
Статтю присвячено дослідженню креолізованого тексту як феномену в сучасному комунікативному просторі та теоретичних підходів до визначення сутності даного поняття. Автор, визначаючи поняття «креолізований текст», акцентує увагу на плюралізмі думок стосовно зазначеної дефініції. В статті також розглянуто типологічні характеристики креолізованого тексту та прагматичні особливості його функціонування у підвищенні ефективності мовленнєвої комунікації. __________ Література: • Анисимова, Е.Е. Лингвистика текста и межкультурная коммуникация (на примере креолизованных текстов): учебное пособие для студ. фак. иностр. яз. вузов (Москва: Тезаурус, 2013), • Ворошилова, М.Б. Политический креолизованный текст: ключи к прочтению (Екатеринбург: Уральский государственный педагогический университет 2013), • Гадомська, А. А. «Методика мовленнєво-культурної адаптації іноземних студентів засобами креолізованих рекламних текстів» (Дис. канд. філол. наук, Одесса, 2017), 257. • Карпенко, А. В. «Синестезия как средство выражения символистского мирочувствования.» Ученые записки Таврического национального университета им. В. И. Вернадского. Серия «Филология. Социальные коммуникации» 27 (66), № 2. (2014): 164–170. • Пойманова, О.В. «Семантическое пространство видеовербального текста.» Автореф. дисс. канд. филол. наук (Москва, 1997). • Сорокин, Ю., А., Тарасов, Е.Ф. «Креолизованные тексты и их коммуникативная функция.» Оптимизация речевого воздействия (1990): 180-186.